het mexicaanse leventje! - Reisverslag uit Colima, Mexico van Amber Arlar - WaarBenJij.nu het mexicaanse leventje! - Reisverslag uit Colima, Mexico van Amber Arlar - WaarBenJij.nu

het mexicaanse leventje!

Door: Amber

Blijf op de hoogte en volg Amber

20 Februari 2007 | Mexico, Colima

Dag lieve mensen!
Hier dan eindelijk weer een bericht uit colima, mexico!
Ik heb niets te klagen hier!
Weet niet zo goed waar ik moet beginnen, heb zoveel gezien en gedaan de afgelopen weken, heb in ieder geval nog geen spijt van deze beslissing!
Het werken op het tehuis wordt steeds leuker omdat ik al kleine gesprekjes met de kinderen kan voeren, en dat scheelt een boel! Het gaat dus al stukken beter met mijn spaans! Heb vandaag een soort van toetsje gemaakt om te kijken of we alles hebben opgeslagen de afgelopen 2 weken, dat ging erg goed moet ik zeggen!
Afgelopen week is er een nieuwe vrijwilligster aangekomen, esther, en eentje vertrokken, marleen. Als afscheid van marleen en welkom voor de nieuwe vrijwilligsers zijn we vrijdagmiddag uitgenodigd door Ferry om met met zn allen te gaan eten bij iets wat het beste verwoord kan worden als DE mexicaanse vreetschuur! Don Comalon! Als je maar genoeg drinken blijft bestellen (lees: emmers bier) dan zetten ze de hele tafel vol met eten! Vis, veel tortillas met vlees en vis, guacamole, mijn persoonlijke favoriet, en vooral heel veel chili, zelfs over de groenten en het fruit, en als je wilt kan je het zelfs in je bier krijgen! Net als zout! Gekkerds!
Zaterdagochtend weer vroeg het bed uit, wat hier geen probleem is, omdat we boven de kinderen slapen, die ook meestal om half 7 naast hun bed staan! Backpack ingepakt en om 8 uur de taxi gepakt naar het busstation, op naar het strand! We zijn naar een heel klein strandje gegaan, de strandjes van Michoacan (geloof dat je t zo schrijft). Met de bus wordt je dan ergens gedropt en dan moet je nog een stuk lopen, of niet, als er een auto langsrijdt waar je zo achter in de laadbak kan springen, in ons geval dus! (zie foto´s!) Het laatste stuk nog gelopen, en toen waren we in het paradijs belandt! Wat prachtig! Ik zet de foto´s op de site, dan kunnen jullie meegenieten! Daar op het strand staan cabana´s, hutjes waar je kan slapen. Wij onze tas gedropt en op t strand gaan zitten. Het mooie daar is dus dat je echt bijna alleen op het strand bent, met hooguit nog 5 andere mensen, super!
Dus wij zitten daar lekker, zien we in de verte iets uit het water springen, een walvis met zn jong! Wat gaaf om zo in de natuur in het echt te zien! Ik heb er een foto van kunnen maken, net als ie ´zwaait´, maar je moet echt goed inzoemen om t te zien. Ons weekend was goed! lekker gezwommen, gegeten, gekletst, gelachen, verbrand en vooral genoten van alles!
Zondag zijn we naar een strandje daarnaast gelopen, dat was weer zo mooi, maar wat drukker omdat de golven hier niet hoog waren en je er beter kon zwemmen.
Eind van de middag weet terug gebracht, Tom had gevraagd aan een kerel of hij ons voor 20 pesos naar de weg wilde brengen, scheelt 40 minuten lopen, en dat wilde hij wel! De mensen zijn hier echt aardig, maken altijd wel een praatje met je, zijn benieuwd waar je vandaan komt en helpen je met alles, echt heel wijs!
In de avond met en hobbel de bobbel bus terug naar huis!
En zo geniet ik doordeweeks van de kinderen en het werk dat ik hier doe en in het weekend probeer ik zoveel mogelijk van mexico te zien! Lekkere mannen nog niet gespot, heimwee nog niet gehad, enge beesten wel gezien (een slang, gelukkig wel dood), ja t gaat lekker!

In mijn vorige verhaal staat mijn emailadres, mijn adres hier, houd er wel rekening mee dat het ongeveer 1 tot 2 maanden duurt voordat hier iets aankomt! Thanks weer voor alle berichtjes en mailtjes, makes me happy!
Tot de volgende keer! Hasta luego, muchos besos!
Amber, of zoals ze hier zeggen: Hambre! (betekent honger!)

• 20 Februari 2007 - 19:11

Jordy:

Leuk verhaal, mooie foto's...

Kunnen we niet een weekje ruilen :)

Kus!

• 20 Februari 2007 - 21:02

Wil Tolboom:

He Amber,
    Het ziet er allemaal errug leuk uit! Leuke goser die Tom!!!!Fijn dat het zo goed met je gaat.Geniet.
    kus Joop en Wil

• 20 Februari 2007 - 23:21

Maloutje:

wat gaaf om al die foto's te zien!geeft altijd wel een leuk beeld van alles wat jij meemaakt! ziet er echt zo gaaf uit allemaal! en als ik die zon zie wordt ik al helemaal vrolijk, wanneer kan ik langskomen:P?! lijkt me heerlijk:D veel plezier nog!
    knuf*

• 20 Februari 2007 - 23:46

Melis En Alex:

liefje..het is zo fijn om te horen dat je het leuk hebt en naar je zin.en wat een mooie foto's..we missen je wel en we hebben natuurlijk veel te vertellen maar dat doen we in de prive mail snel..geniet ervan meisje en doe voorzichtig..

dikke kus..alex en melis

• 21 Februari 2007 - 09:54

Nikki:

Hai Amber, wat heb je het getroffen meis!! het ziet er allemaal prachtig uit.. ben trots op je! x Nikki

• 21 Februari 2007 - 10:23

Wallie:

Ik was aan het oefenen voor mijn dubbele flikflak uit stil water met twee loopings.. wordt ik ineens afgeleid door een of andere gil: AAAHHH EEN WALVIS plus een flits..
    volgende keer spuit ik je nat

• 21 Februari 2007 - 10:23

Alain:

sssst

• 21 Februari 2007 - 10:25

Alain :

ben er stil van..
    Supervet lief zusje zo te horen en te zien ben je gelukkig.. ben ik heel erg blij mee.. succes nog backpackertje dikke kus Bro

• 21 Februari 2007 - 15:56

Gerard, Hetty , Mart:

Hoi Amber,

Wat een gezellige mail en wat laat je ons genieten van wat je allemaal mee maakt.
    Ik begrijp dat er giga gegeten wordt; gelukkig moet je hele afstanden lopen anders zou dat strakke strandjurkje snel niet meer passen.
    Wat een leuke gozer, die Tom!!! Koppie erbij, hoor.
    En heb je nog de salsa gedanst?

Hier alles thuis met krokusvakantie en ik lig met griep op bed; dus dat wordt hard werken voor de rest van de family.
    Hopelijk ben ik snel weer beter.
    Amber het ga je goed, blijf lekker genieten dan genieten wij met je mee.

xxxFamilie van Loenen van de costa Erasmus

• 21 Februari 2007 - 15:57

Ruby Van Loenen:

Hoi Amber,

Ik hoor ook nog bij het vorige verhaal...foutje van mijn moeder.
    beetje dom

xxxruby

• 21 Februari 2007 - 17:49

Aviva:

Amber, amber, AMBER!!! WAUWWW!! Dit ziet er zó heerlijk uit! En je verhalen zijn geweldig. Doordeweeks met kids en werk bezig en in het weekend genieten van Mexico zelf. Beter kun je het niet doen Ampie! Wat zul jij al veel geleerd hebben en nog veel gaan leren daar in het fijne Mexico!

Quanti di liloe fi samo ta quori! ( soort Spaans)
    Aviva

• 21 Februari 2007 - 18:39

Tneke:

Hey Amber,

Geweldig de foto's en wij zien hem hoor Wallie, sluit mij bij de vorige mailers aan leuke knul die Tom !!!
    Je hebt het dus prima naar je zin, en dat is ook te zien je ziet er goed uit, lekker kleurtje hoor !
    Hebben gisteren bij Oma carnaval gevierd met de Hoge Narren, oma heeft met Alie heerlijk meegezongen op de oude deuntjes, en wat is zij trots op je !!!!
    Wij gaan morgen heerlijk met de wintersport met die ganse familie, hoop ook op zon en op sneeuw !

Succes met werken en de Spaanse taal en geniet van je vrije weekenden!

Liefs Leo en Tineke

• 21 Februari 2007 - 23:48

Sjaak En Trudy:

Hoi lieve schat, wat zie je er goed uit mop! Fijn dat het zo hartstikke goed met je gaat! Wij hebben een paar dagen geleden een dolfijnenmoeder met jong gezien, dat was ook kicken! Hele dikke kus van deze aussies!

• 22 Februari 2007 - 15:57

Je Masseur:

Hoi Amber. Eindelijk eens op mijn gemak kunnen kijken. Heeeeel erg leuk en schitterend daar.
    En jij hebt het gelukkig erg goed naar je zin. Geniet er van en wij zien je nieuwe verhalen tegemoet.

dikke kus.
    je masseur & Mariska

• 22 Februari 2007 - 16:08

Wijlen Steve Irwin:

WOW LOOK AT THAT INRCEDIBLE SNAKE, WHAT A BEAUTIFULL COLOR AND LOOK HOW HUGE IT IS. RIP BEAUTIFULL ANIMAL

• 22 Februari 2007 - 17:22

Ageeth:

Hee Amber, na verscheidene pogingen om op je site te komen is het eindelijk gelukt! Ik en computers, je weet het..... Heb je verhalen gelezen en ben toch wel onder de indruk, ontzettend gaaf dat je zo goed op je plek zit daar en het erg naar je zin hebt. Ben ontzettend blij voor je. Geniet er lekker van en hou ons op de hoogte .....
    Liefs en een dikke tuut van mij ,ageeth (mis je)

• 23 Februari 2007 - 18:01

Bel:

Jeetje..ziet er heerlijk uit!!!

Uitgebreide mening kan je in mijn mail lezen!!

Hou van je!!!
    KUSSS

• 23 Februari 2007 - 18:04

Anthony:

Wow! jij kan goed spaans zeg! groetjes en kusjes van Anthony&Belle

• 23 Februari 2007 - 18:30

Jessica:

he chick!!
    Geen leuke gozers gespot?
    Je staat er mee op de foto! Damn.. wat een heerlijke vent.. haha!!

Heerlijk trouwens ook je verhalen! zo jaloers.. zo blij voor je! Geniet, geniet en geniet!

dikke kus!

• 24 Februari 2007 - 13:31

Mar:

Wat een lekkere chick, die Tom. Te gek om je verhaal te lezen en te merken dat je het naar je zin hebt.

Kus, Mar, Billy, Igor en ons kleine sletje Chickey

• 24 Februari 2007 - 13:34

Olaf:

kan ik daar ook niet in dat kindertehuis? als ik maar in het weekend met je mee mag .Olaf

• 24 Februari 2007 - 16:32

Hanneke:

Hoi lieve Am....

• 24 Februari 2007 - 16:35

Hanneke:

Hoi lieve Am.. wat leuk om je belevenissen zo van dichtbij mee te maken. Zo te zien heb je een geweldige tijd. Geniet er van, meissie!! Wij komen net terug uit de sneeuw! Hoezo tegenstelling. Ook lekker hoor! Dikke zoen van ons allemaal. P.s Fred was die gulle gever!! Dag schat, dikke zoen, hanneke

• 25 Februari 2007 - 14:21

Gerie:

Geen leuke jongens gespot????
    Volgens mij staat er 1 recht voor of ehhhh achter je neus.Gaat goed met je he Super man, geniet ervan. Leuke en mooie foto's
    Freee Amberrr

• 25 Februari 2007 - 21:18

Sietske:

heej ambje!!!

leuk om al die verhalen te horen en die fotos te zien!!! echt super mooi daar en een wat een schatjes die kindjes!!
    am goed om te horen dat je het zo goed hebt!!!
    love you !!
    dikke X siets

• 26 Februari 2007 - 16:12

Tamara :

Wow....wat een schattige kids en mooie omgeving! D'r bestaat denk ik niks beters, super relaxed!Goed dat je spaans lekker gaat en je daar ook les hebt! Alain mist je wel n btje hoor, hij zegt steeds dat op je site moet kijken haha.En Fabi doet gezond, hij kwam hier eten en nam een sinaasappel mee, dus dat leven op kamers gaat heel best;) Nou mevrouw Honger, veel plezier nog! dikke kus Tam

• 28 Februari 2007 - 23:17

Wij Allen:

het is weer woensdag... we missen je weer!!!!

• 28 Februari 2007 - 23:17

Wij Allen Weer:

missen je nog steeds... kus

• 28 Februari 2007 - 23:19

Wij Allen Nog Een X:

5 min. later.. missen je nog steeds maar je weet waarschijnlijk nog wel wat er gebeurt als we de computers hier hebben afgesloten.. het ga je goed, dikke groet!!

• 03 Maart 2007 - 12:04

Anne:

Hai lieve honger, haha, wat klinkt het allemaal waanzinnig goed. Een goeie combi van het echte Mexico leren kennen en er onderdeel van zijn en genieten van de mooie stranden en lol met andere vrijwilligers. Geweldig.... Leuk ook dat het zo goed gaat met de taal, zal wel lekker voelen :) en ook praktisch. Nu die lekkere mannen nog... :p Maar jaloers ben ik al hoor! Hele dikke knuf